Z makiem, sezamem i parmezanem
Składniki:
- 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100 g mąki z ciecierzycy
- 20 g sezamu
- 20 g maku niebieskiego
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki wody
- 1/4 szklanki oleju
- 3 pełne łyżki drobno utartego parmezanu (w wersji nie wegańskiej)
Przygotowanie:
Mąkę
mieszamy z sezamem, makiem, solą, mąką ziemniaczaną, serem i proszkiem do
pieczenia. Dodajemy wodę zmieszaną z olejem i zagniatamy ciasto.
Na stolnicy
podsypanej mąką rozwałkowujemy je dość cienko (ok. 3 mm) i kroimy na
krakersy o pożądanym kształcie i wielkości.
Układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w 175°C przez ok. 10-15 minut do rumianego koloru.
Uwagi:
Przepis pochodzi stąd
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz