czwartek, 3 marca 2016

Jarmuż smażony z chilii i sezamem

Fried Kale with Sesame Seeds and Chilli



Banalnie prosty dodatek do obiadu. Zamiast surówki, sałatki, buraczków i co Wam się tam już przejadło. Wystarczy umyć liście, osuszyć, poodrywać od łodyg i wrzucić na gorący olej. Posypać solą i płatkami chili. Podsmażyć na lekko rumiany kolor. Posypać sezamem i jeszcze chwilę smażyć. Pycha! Przyjemnego chrupania.


  • liście jarmużu (ilość dowolna, u mnie spora paczka)
  • 2 łyżki sezamu
  • różowa sól himalajska (może być dowolna sól)
  • płatki suszonego chili
  • olej kokosowy do smażenia
 
Jak pisałam powyżej wystarczy liście usmażyć na rumiano. Można odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. 


Prześlij komentarz