Avocado, Almonds and Fig Balls
Kuleczki z awokado, fig i mojego ulubionego masła migdałowego. Bardzo pożywne, lekko słodkie i pełne witamin. Na zdrowie!
Składniki:
- 100 g mąki migdałowej
- 7 suszonych fig
- pół dojrzałego awokado
- 2 łyżki miodu gryczanego (lub dowolnego)
- 1 łyżka syropu klonowego (może być więcej miodu)
- 2 pełne łyżki masła migdałowego
- łyżka wody
- kakao do obtoczenia (zwykłe lub słodkie)
Figi pokroić na drobne cząstki. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i utrzeć na masę. Jeżeli będzie zbyt gęsta dodać łyżkę wody lub mleka roślinnego.
Schłodzić chwilę w lodówce po czym uformować kuleczki. Obtoczyć je w kakao. Przechowywać w lodówce. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz