Wegetariańskie Burgery
Veggie Burgers
Kotleciki wegetariańskie, można pominąć jajko i zrobić w wersji wegańskiej. Świetne w burgerowej bułce, czy w pełnej wersji obiadowej.
- 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej
- mała puszka czerwonej fasoli
- garść drobno pokrojonej, białek kapusty
- ząbek czosnku
- duża, czerwona cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka otrąb babki plesznik (3 łyżki jeżeli nie dodajemy jajka)
- sól
- pieprz
- chilli
Wszystkie składniki lekko zblendować. Dosypać otręby i uformować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym przez 15-20 minut. Gotowe!
Bo kto nie lubi burgerów?! Uważam, że zjedzenie takiego 'zdrowego', w bułce razowej to nie grzech ;) Przepis na bułki znajdziecie tutaj. Dodatki to ketchup, odrobina majonezu z chilli (można zastąpić guacamole), czerwona cebula, rukola, ogórek kiszony lub małosolny, pomidor.
Bo kto nie lubi burgerów?! Uważam, że zjedzenie takiego 'zdrowego', w bułce razowej to nie grzech ;) Przepis na bułki znajdziecie tutaj. Dodatki to ketchup, odrobina majonezu z chilli (można zastąpić guacamole), czerwona cebula, rukola, ogórek kiszony lub małosolny, pomidor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz