Cupcake batter
- 2/3 cup unsalted butter, at room temp
- 2/3 cup sugar
- 2/3 cup milk
- 1 tsp vanilla extract
- 1 large egg
- 1 1/3 cups all-purpose flour
- 2 tsp baking powder
- 1 1/2 tsp ground cinnamon
- 3/4 tsp ginger
- 3/4 tsp nutmeg
- pinch of salt
- 2 cooking apples, chopped into small pieces (about 2 cups)
- 10 caramel/fudge candy
Pour the batter into the cupcake lines until about three-quarters full. Add quarters of the candy in each of the cupcake. Bake in 180 C for about 20 minutes until a toothpick comes clean. Set aside to cool.
Ciasto na babeczki
W misce przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy oraz sól. Dosypać do maślanej masy i wymieszać łyżką, lub mikserem. Dodać posiekane jabłko. Przełożyć ciasto do papilotek na mufinki i do każdej wcisnąć ćwierć cukierka.
Piec przez 20 minut w 180 st C do suchego patyczka.
Krem
Frosting
- 1 can condensed milk, caramel flayour
- 250 g mascarpone cheese
- pinch of salt
- 1/4 tsp cinnamon
Ciasto na babeczki
- 2/3 kubka masła w temperaturze pokojowej
- 2/3 kubka cukru (może być brązowy)
- 2/3 kubka mleka
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- 1 duże jajko
- 1 i 1/3 kubka mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu
- 3/4 łyżeczki imbiru
- 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- szczypta soli
- 2 kwaśne, soczyste jabłka
- 10 krówek lub innych karmelków
W misce przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy oraz sól. Dosypać do maślanej masy i wymieszać łyżką, lub mikserem. Dodać posiekane jabłko. Przełożyć ciasto do papilotek na mufinki i do każdej wcisnąć ćwierć cukierka.
Piec przez 20 minut w 180 st C do suchego patyczka.
Krem
- mała puszka mleka skondensowanego, karmelowego
- 250 g serka mascarpone
- szczypta soli
- 1/4 łyżeczki cynamonu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz