czwartek, 8 października 2015

Salted Caramel and Apple Cupcakes / Babeczki Jabłkowe z Solonym Karmelem


Cupcake batter


  • 2/3 cup unsalted butter, at room temp 
  • 2/3 cup sugar 
  • 2/3 cup milk 
  • 1 tsp vanilla extract 
  • 1 large egg 
  • 1 1/3 cups all-purpose flour 
  • 2 tsp baking powder 
  • 1 1/2 tsp ground cinnamon 
  • 3/4 tsp ginger 
  • 3/4 tsp nutmeg 
  • pinch of salt 
  • 2 cooking apples, chopped into small pieces (about 2 cups) 
  • 10 caramel/fudge candy

With mixer cream together the butter and sugar until light and fluffy. Add milk, vanilla and egg and mix until incorporated. In a medium ball sif together the flour, baking powder, cinnamon, ginger, nutmeg and salt, and slowly incorporate into the wet ingredients on low speed until combined. Flod in the apple pieces. 
Pour the batter into the cupcake lines until about three-quarters full. Add quarters of the candy in each of the cupcake. Bake in 180 C for about 20 minutes until a toothpick comes clean. Set aside to cool. 
 
Frosting 
  • 1 can condensed milk, caramel flayour
  • 250 g mascarpone cheese
  • pinch of salt
  • 1/4 tsp cinnamon
Combined all together with mixer. Beat until smooth, refrigerate until ready to use. Top each cupcake with frosting. Sprinkle with cinnamon powder.



Ciasto na babeczki
  • 2/3 kubka masła w temperaturze pokojowej 
  • 2/3 kubka cukru (może być brązowy) 
  • 2/3 kubka mleka 
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego 
  • 1 duże jajko 
  • 1 i 1/3 kubka mąki 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 
  • 3/4 łyżeczki imbiru 
  • 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 
  • szczypta soli 
  • 2 kwaśne, soczyste jabłka 
  • 10 krówek lub innych karmelków
Utrzeć mikserem masło i cukier na puszystą masę. Dodać jajko, mleko i wanilię. Ucierać na niskich obrotach do połączenia. 
W misce przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy oraz sól. Dosypać do maślanej masy i wymieszać łyżką, lub mikserem. Dodać posiekane jabłko. Przełożyć ciasto do papilotek na mufinki i do każdej wcisnąć ćwierć cukierka. 
Piec przez 20 minut w 180 st C do suchego patyczka.

Krem
  • mała puszka mleka skondensowanego, karmelowego
  • 250 g serka mascarpone
  • szczypta soli
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki utrzeć razem przy pomocy miksera. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nim przestudzone babeczki. Posypać delikatnie cynamonem i udekorować pokrojonymi krówkami.
Prześlij komentarz