poniedziałek, 26 stycznia 2015

Sałatka z Brokułem, Szparagami, Jajkiem i Granatem



Kilka różyczek brokuła
kilka małych, zielonych szparagów
4 jajka
garść ziaren słonecznika
nasiona z połowy granata
kawałek pora (biała część)
sól, pieprz
łyżka majonezu
mały jogurt naturalny

  • Brokuły i szparagi ugotować na parze. Ugotować na twardo jajka.
  • Nasiona słonecznika wrzucić na patelnie i uprażyć. Można lekko posolić.
  • Por opłukać i pokroić. Potrzebny będzie tylko nieduży kawałek, białej części pora.
  • Ugorowane i wystudzone warzywa pokroić i wyłożyć do miski. Posypać pestkami granata, porem i słonecznikiem. Posolić i popieprzyć.
  • Majonez wymieszać z jogurtem i polać sałatkę tuż przed podaniem.


Prześlij komentarz