wtorek, 14 kwietnia 2015

Jarmuż, kiwi i gruszka


Kale, kiwi, pear, apple smoothie

Kolejny zielony koktajl. Wspomagam się nimi jak mogę, aby dodać sobie do diety dodatkową porcję żelaza. Pamiętajcie, że żelazo jest lepiej przyswajalne przez organizm w obecności kwasów owocowych, kwasu mlekowego czy witaminy C. Warto więc dodać sok z cytryny do takiego koktajlu, czy serek do sosu szpinakowego. 
Ten smoothie jest lekki, na soku jabłkowym. Odpowiada mi bardziej niż wersja z dodatkiem mleka kokosowego. Jest bardziej odświeżający. Idealny do śniadania :)

2 liście jarmużu (oderwane od łodygi)
1 dojrzałe kiwi
1 gruszka
sok z ćwiartki cytryny
100 ml świeżego soku jabłkowego
100 ml wody mineralnej

Umyte liście i owoce wrzucić do blendera i miksować przez ok 2-3 minuty.  Liście powinny być dobrze rozdrobnione. Na zdrowie!


Prześlij komentarz