sobota, 11 kwietnia 2015

Jaglanka


Od czasu do czasu zamiast owsianki lubię zjeść kaszę jaglaną na śniadanie. Na ogół gotuję ją sobie wcześniej na wodzie i potem podgrzewam w mleku kokosowym lub zwykłym. Polecam każdemu kto jeszcze nie odkrył kaszy jaglanej, gdyż jej właściwości, a raczej wartości są ogromne!

szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki wody
szklanka mleka kokosowego, odtłuszczonego
wanilia
szczypta soli
2 łyżki miodu lub syropu klonowego
świeże owoce

  • Kaszę wsypać na sito i obficie przepłukać wodą. Gotować w słonej wodzie do momentu, aż napęcznieje i wchłonie cały płyn. Można odstawić na później, schować do lodówki.
  • Do ugotowanej kaszy dolać mleczko, wanilię i zagotować. Mieszając gotować jeszcze przez 3-5 minut. 
  • Dodać miód. Podawać z owocami.
Prześlij komentarz