wtorek, 7 kwietnia 2015

Wilkanocne Babeczki Cytrynowe

White Chocolate Cupcakes with Lemon Mascarpone Icing 


Ciasto
  • 1 i1/2 kubka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 kubka miękkiego masła
  •  3/4 kubka cukru
  • 2 duże jajka
  • 100 g roztopionej, białej czekolady + 50 g posiekanej
  • wanilia
  • 1 kubek mleka
 Na lukier
  • 250 g serka mascarpone
  • 2/3 kubka cukru pudru
  • sok z połowy cytryny
  • skórka otarta z 2 cytryn (wcześniej wyparzonych)

Rozgrzej piekarnik do 180 st C. Formę do mufinów wyłóż papierowymi papilotkami. 
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia. 
Masło z cukrem utrzyj na puszystą masę. Dodaj po jednym jajku i dalej ucieraj, już na niższych obrotach. Dodaj roztopioną czekoladę i mleko (w trzech porcjach mieszając za każdym razem) i wymieszaj. 
Wlej ekstrakt waniliowy lub nasiona z laski wanilii. Dosyp mąkę i wymieszaj dokładnie łyżką. 
Wlej ciasto do papierków na mufinki.  Wstaw do piekarnika i piec 20-22 minuty do suchego patyczka. Po upieczeniu odczekaj aż wystygną i zacznij przygotowywać lukier. 
Utrzyj mascarpone z cukrem na puszysty krem (może być taka potrzeba, aby dodać więcej cukru). Dolej sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj. Krem powinien mieć konsystencję lukru (taki podobny jak do ciasta marchewkowego).
Krem przełóż do rękawa cukierniczego i dekoruj nim babeczki. Posyp otartą, ciemną czekoladą i udekoruj kolorowymi jajeczkami. 
   
** 

For cupcakes
  • 1 and 1/2 cups of flour 
  • 1 teaspoon of baking powder 
  • 1/3 cup softened butter (I had salted if not add pinch of salt) 
  • 3/4 cup sugar 
  • 2 large eggs 
  • 100 g melted white chocolate + 50 g chopped 
  • vanilla extract 
  • 1 cup of whole milk

For icing
  • 250 g mascarpone cheese room temperature 
  • 2/3 cup icing sugar 
  • juice of 1/2 lemon 
  • zest of 2 lemons washed in hot water

For cupcakes: preheat the oven to 180 degrees.
Line the cupcake pan (or two if need) with cupcake lines of your choice. In a large bowl whisk together the flour, baking powder and salt (if you want).
In the bowl of your mixer fitted witch butter, sugar and mixing all together on medium-high speed until light and fluffy, about 2-3 minutes.
Add eggs, one at a time, mixing well after each addition.
Add melted, cold white chocolate and vanilla, mixing well.
Add the dry ingredients with the milk in 2-3 portions, mixing well after each. Add the chopped chocolate and mixing with spoon. Divide the mixture into the prepared cupcake pan.

Bake the cupcakes until the tester inserted into the centre comes clean, about 20-22 minutes or so. Let cool completely before icing. 

For icing: mixing mascarpone with icing sugar. Add lemon juice and zest. 
Put the icing into decorating bag and push it out in a rosset patent.
Decorating with mini Easter chocolate eggs and dark chocolate sprinkle. 
Reciep comes from several different sources.



Prześlij komentarz