środa, 10 grudnia 2014

Mufiny z jagodami


Szybka przekąska do kawy lub herbaty? Mufinki! Robi się je błyskawicznie, składniki na ogół są w domu, może oprócz dodatków z którymi chcemy je upiec. Do dzieła!


1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki maki 3 ziarna
1/2 szklani cukru kokosowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki oleju lub roztopionego i zimnego masła
wanilia
150 g jagód
100 g czekolady (można wymieszać ciemna z białą lub mleczną)


Wszystkie suche składniki przesiać do miski. Mokre razem z jajkami wymieszać w drugiej misce. Dodać suche i wymieszać niedbale łyżką. Dorzucić opłukane i osypane mąka jagody oraz posiekaną czekoladę. Wykładać ciasto do papilotek ułożonych w formie na mufiny i piec 25 min w 180 st C.

Prześlij komentarz